Universitat Rovira i Virgili

Altres activitats

Convocatòries d'ajuts a les activitats d'R+D+I

Misiones Conjuntas Ministerio de Sanidad-Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades. PERTE para la Salud de Vanguardia. Proyectos de Investigación orientados a la Implantación de la Medicina Personalizada de Precisión 2024

Del 18 de juliol al 5 de setembre de 2024

Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades - Instituto de Salud Carlos III

Objecte

Fomentar la implementació de la Medicina Personalitzada de Precisió a través de la investigació científica, mitjançant el finançament de projectes que facin possible el desenvolupament i la implementació en el Sistema Nacional de Salut d'actuacions clínico-assistencials que, sota el concepte global de Medicina Personalitzada de Precisió i, en coordinació amb la infraestructura IMPaCT, permetin millorar la prevenció, el diagnòstic, el tractament i la qualitat de vida de la població.

Seran susceptibles de finançament els projectes de qualitat contrastada dirigits a impulsar la Medicina Personalitzada de Precisió, principalment en la seva relació a la prevenció i detecció precoç en relació amb la translació o en directa a la cohort IMPaCT. A l'efecte d'aquesta convocatòria, s'entén que l'avenç del coneixement està íntimament relacionat amb la integració i l'anàlisi de dades genòmiques, proteòmiques o altres tecnologies d'identificació molecular en éssers humans, combinats amb informació clínica, conductual i mediambiental amb perspectiva poblacional, incorporant si cal la utilització de tecnologies avançades de processament i anàlisi de dades.

Les línies de recerca de les propostes presentades han d'estar emmarcades en una de les següents:

  • Validació interna i externa de biomarcadors d'exposició i/o biomarcadors d'esdeveniments clínics o biològics precoços, útils en la valoració de l'exposició i la detecció precoç de malalties rellevants per la seva freqüència i el seu impacte social, amb una orientació especial a la seva translació a la cohort del pilar IMPACT de Medicina Predictiva.
  • Integració de l'exposició ambiental a la cohort IMPaCT i efectes en salut.
  • Harmonització i integració de la informació procedent de la història clínica d'atenció primària i hospitalària útil en el seguiment en estudis de cohorts de població general, amb una orientació especial a la seva translació a la cohort del pilar IMPaCT de Medicina Predictiva.
  • Estratègies de captura i processament d'informació clínica, genòmica i informació no convencional que exigeixin altes capacitats de computació i permetin la seva integració als estudis de medicina de precisi.
  • Variabilitat genòmica de la cohort IMPaCT i la seva relació amb variables geogràfiques, demogràfiques i ètniques.

Dins de cada línia temàtica, sens perjudici del que es descriu a l'apartat anterior, es consideren prioritàries aquelles propostes desenvolupades i/o amb translació immediata a la cohort IMPaCT.

Beneficiaris/àries

Les entitats que desenvolupin activitats d’R+D+I en Biomedicina o en Ciències i Tecnologies de la Salut, d'acord amb els requisits establerts a l'Ordre de bases, d'acord amb una de les tipologies de centres següents:

  • Els instituts de recerca sanitària acreditats per ordre ministerial (IIS).
  • Les entitats i institucions sanitàries públiques amb activitat clínica assistencial: hospitals, centres d’atenció primària, altres centres assistencials diferents dels anteriors amb llicència d’activitat sanitària expedida per l’autoritat competent.
  • 'Les entitats i institucions sanitàries públiques sense llicència dactivitat sanitària, però amb activitat d’R+D+I demostrable a l’àrea de coneixement de Salut Pública.
  • Les entitats i institucions sanitàries privades, amb llicència d’activitat sanitària, vinculades o concertades al Sistema Nacional de Salut.
  • Els organismes públics de recerca (OPI).
  • Les universitats públiques i les universitats privades amb capacitat i activitat demostrada en R+D.
  • Altres centres públics d'R+D, de recerca i difusió de coneixements i d'infraestructures de recerca, amb personalitat jurídica pròpia, diferents dels OPI, vinculats o dependents de l'Administració General de l'Estat o de la resta de les administracions públiques i els seus organismes , sigui quina sigui la seva forma jurídica, sempre que als seus Estatuts, a la normativa que els reguli, o al seu objecte social, tinguin definida entre les seves activitats l’R+D+I en Biomedicina o en Ciències i Tecnologies de la Salut.
  • Les entitats públiques i privades sense ànim de lucre que realitzin i/o gestionin activitats de’R+D, generin coneixement científic o tecnològic o facilitin la seva aplicació i transferència.
  • Els consorcis públics i els consorcis públics estatals amb activitat en R+D+I a Biomedicina o en Ciències i Tecnologies de la Salut.
  • Altres unitats de l’Administració sanitària.

Els projectes de recerca s'han de presentar per una única entitat que gestionarà els acords corresponents amb la resta de les entitats participants.

Cada entitat sol·licitant només podrà presentar una sol·licitud per cada línia de recerca descrita. En el cas dels IIS, el nombre de sol·licituds comprèn totes aquelles que es presentin amb un/a investigador/a principal adscrit/a a l'IIS.

Publicació

BOE 171, de 16/07/2024

Termini

Del 18/07/2024 al 05/09/2024 a les 15.00 hores (CET)

Àmbit/s científic/s

Ciències de la Salut – Ciències de la Vida – Ciències Experimentals – Enginyeria i Arquitectura

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar